Kínába exportál a Tokaj Kereskedőház

Kínába exportál a Tokaj Kereskedőház

2012. augusztus 07. 08:03

Augusztus 3-án aláírták a társaság és a kínai EUROPE-CHINA BUSINESS CO. LTD. szállítási szerződését.

Dr. Kiss István, a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója az esemény után elmondta, a lépés mérföldkőnek tekinthető a Tokaj Kereskedőház életében. Bár már korábban is szállítottak Kínába a társaság boraiból, a most aláírt megállapodás keretet is ad a nemzetközi együttműködésnek, amivel fontos márkaképviseleti hídfő jött létre Kínában.

A sajtótájékoztatóval egybekötött szerződés-aláírás után Dong Yue, Senyang tartomány európai és kínai gazdasági kapcsolatokkal foglalkozó társaságának igazgatója elmondta: Kínában egyre nagyobb az érdeklődés a magas minőségű termékek iránt. Így a tokaji boroknak is komoly esélyük lehet a Távol-Keleti ország másfél milliárd potenciális vásárlót jelentő piacán.

A szerződés létrejötte, amelyet több éves előkészítő munka előzött meg, nemcsak a Tokaj Kereskedőház számára, hanem az egész borvidék szempontjából is gyümölcsöző lehet, hiszen az exportlehetőség kapcsán megnövekedő felvásárlási szándék a Tokaj-hegyaljai kistermelőket is plusz bevételekhez jutatthatja - tette hozzá Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő.

 Szóljon hozzá: