A Tokaji tavasz

A Tokaji tavasz

2013. március 18. 07:20

Április 27-én tartja a Tokaji Borlovagrend első, nagyszabású borárverését egy háromnapos, a tokaji borok körül forgó rendezvénysorozat csúcspontjaként a sárospataki várban.

A Tokaji Borlovagrend alapító tagjainak 2012. szeptember 22-i összejövetele óta megújult erővel törekszik azon fő célja felé, hogy Tokajt az őt megillető piedesztálra visszaemelje. A Lovagrend a borvidék legjobb termelőit, főként pedig a termőhely egyediségében és az itt készülő borok kivételes karakterében hívőket fogja össze egy szervezetbe.

A világ első zárt borvidékeként Tokaj vitathatatlanul a világ egyik legkiemelkedőbb termőhelye, ahol az elmúlt két évtizedben új borstílusok és kifejezésmódok alakultak ki száraz és édes kategóriában egyaránt. A rendezvény ideje alatt a borárverés lehetőség arra, hogy ebbe a gazdagságba belepillanthassunk.

A Tokaji Borlovagrend a borvidék legjobb termelőinek köréből származó, huszonkét egyedülálló tételt tesz ebben a formában elérhetővé egy-egy gönci hordónyi, tehát 136 literes mennyiségben, míg a különleges eszenciákból csupán 10-10 liter kerül kalapács alá. A tételek minőségét független, neves borszakértőkből álló bizottság ellenőrzi az árverés napján való bemutatásukig, illetve azon túl, amíg palackba nem kerülnek.

A tokaj-hegyaljai kultúrtáj javára e különleges tételek megvásárlói nem csupán egy egyedülálló tokaji birtokába jutnak, de egyben a tokaj-hegyaljai világörökségi kultúrtáj megóvásához és fejlődéséhez is hozzájárulnak.

További információ a www.tokajiborlovagrend.hu oldalon található.Szóljon hozzá: