Rácz Kinga

Rácz Kinga

Munkahely

Egri Korona Borház és Borfalu

Munkahelyek

2010. július -
Egri Korona Borház és Borfalu borász
2008. július – október -
anta Margharita Winery, Olaszország, borász gyakornok

Tanulmányok

2010 Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskola Borászati Tanszék, PhD hallgató
2005-2010 Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kar okleveles élelmiszermérnök, borász

Egyéb:

PUBLIKÁCIÓK

1. Kunsági Hegyközségi Tanács Konferenciája, Lakitelek, 2012. február 21. – „Mennyiség vagy minőség? Trendek a világ borászatában” c. előadás

2. „Technológiai Innovációk, illetve a kutatásfejlesztés szerepe az ipari vállalkozások versenyképességének fokozásában” c. tudományos előadói nap – Bioaktív komponensek szerepe a borban illetve azok vizsgálatának módszerei, Eszterházy Károly Főiskola, Eger, 2012. március 21.

3. Tavaszi Szél Konferencia, Győr, 2012. május 17-20. – A szőlő terméskorlátozásának hatásvizsgálata a borok minőségére

4. Rácz K., Csutorás Cs., Rácz L., Kállay M. – A szőlő polifenol tartalmának változása az érés során. MKE I. Nemzeti Konferencia, Sopron. 2011. május. 22-25.

5. VII. Nemzetközi Kékfrankos Borverseny és Tanácskozás, Sopron, 2012. május 29-30. – Kékfrankos terméskorlátozásának hatása a borok minőségére

6. Rácz K. – Rácz L.: Terméskorlátozás hatása a szőlőtermésre, Magyar Spektrokémiai vándorgyűlés 2012. július 9.-11. Veszprém.

7. Cs. Csutorás, L. Rácz, K. Rácz, P. Fűtő, P. Forgó, A. Kiss - Monitoring of ochratoxin A during the fermentation of different wines by allpying high toxin concentrations, Microchemical Journal, 13 July, 2012

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0026265X12001725