Szőlészet-Borászat

Sokallják az az Egervin borászatért az egymilliárdot

Sokallják az az Egervin borászatért az egymilliárdot

Az érdeklődők egyike sem ajánlott legalább nettó egymilliárdot az Egervinért a felszámolás alatt álló borászat értékesítésére kiírt második pályázaton. A felszámoló újabb tendert ír ki, melyet még az idei szüret előtt le akar zárni. Második alkalommal is sikertelenül zárult a pályázat az egri …

Még tartanak az Axiál Szakmai Napok Baján

Még tartanak az Axiál Szakmai Napok Baján

„A szolgáltatás fontosabb, mint a nyereség, a nyereség nem cég, hanem a szolgáltatás eredménye" - Henry Ford gondolatát mottóul választva a tulajdonosok a kezdetektől napjainkig minőségi szolgáltatásra törekszenek, csak kiváló minőségű alkatrészek és magas műszaki színvonalú gépek forgalmazására …

Jól szerepeltek a magyar pálinkák a Destillatán

Jól szerepeltek a magyar pálinkák a Destillatán

A magyar pálinkák mintegy 120 érmet gyűjtöttek be a nemrégiben megtartott osztrák Destillata elnevezésű nemzetközi párlatversenyen – többek között erről is beszélt Wolfgang Lukas, a rendezvény ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten a magyar díjak átadásával egybekötött sajtótájékoztatón. …

Együtt készíti Magyarország az év szilvapálinkáját!

Együtt készíti Magyarország az év szilvapálinkáját!

Magyarország közösen készíti el az év szilvapálinkáját, amelyet először tavasszal, a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhat meg a közönség. Míg ősszel, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon minden évben egy vendég ország vendég párlata mutatkozik be, ahogy tavaly Olaszország és a grappa …

Hétvégén a VinCE 2011-re figyelnek a borászok

Hétvégén a VinCE 2011-re figyelnek a borászok

Többek között 130 borász-, illetve borkereskedői stand, 20-nál több ültetett kóstoló, nemzetközi és hazai szakemberek borral kapcsolatos előadásai várják a VinCE 2011 „boreseményre” látogatókat a budapesti Grand Hotel Royalban szombaton és vasárnap – mondta Németh Ágnes főszervező. Mint a …

Teljes lehet a dohányzási tilalom a vendéglátóhelyeken

Teljes lehet a dohányzási tilalom a vendéglátóhelyeken

úliustól valószínűleg tilos lesz dohányozni a vendéglátóhelyeken, munkahelyeken. A bírságból befolyó pénzt csak egészségügyi célokra fordíthatnák. Több kormánypárti képviselő aláírásával benyújtották pénteken azt a törvénymódosító javaslatot , melynek értelmében a jövőben minden zárt légterű …

A villányi Csányi Pincészet sikerei a párizsi Vinalies borversenyen

A villányi Csányi Pincészet sikerei a párizsi Vinalies borversenyen

2011. februárjában 17. alkalommal rendezték meg az első komolyabb nemzetközi borversenyt az idei évben, amelyen a magyar termelők is képviseltették magukat. 44 bort neveztek a magyar pincészetek a megmérettetésre és 3 db aranyéremmel, illetve 7 db ezüstéremmel tértek haza. A villányi Csányi …

A frissesség volt a középpontban a Fruit Logisticán

A frissesség volt a középpontban a Fruit Logisticán

A világ sokak által legjelentősebbnek tartott zöldség és gyümölcs szakmai fórumát február 9. és 11. között rendezték meg a német fővárosban. A Fruit Logisticán 84 ország csaknem 2500 kiállítója mutatta be kínálatát. A kiállítók 90 százaléka külföldről érkezett Berlinbe. A bemutatót három nap alatt …

Aranyesélyes villányi részvétel a Berlin Wine Trophy-n

Aranyesélyes villányi részvétel a Berlin Wine Trophy-n

Magyar borászok és borok is részt vettek február elején Európa egyik legnagyobb borversenyén, a Berlin Wine Trophy-n. A német főváros négynapos eseményén a zsűritagok – köztük villányi borbírák is – több mint 4000 mintát kóstoltak. A villányi pincészetek külön borbemutatót – Villány Bottle Party – …

Fő trendek a Pro Weinon: könnyű klasszikusok, friss, könnyű fajták, kevés alkohollal

Fő trendek a Pro Weinon: könnyű klasszikusok, friss, könnyű fajták, kevés alkohollal

Húsz magyar bortermelő vállalat is kiállít Düsseldorfban, a ProWein szakvásáron március 27-29. között. A világ egyik legnagyobb borvásárán kereken 50 országból 3500 cég mutatja be termékeit. Ezzel megdől a résztvevők számának múlt évi rekordja. Három nap alatt több mint 36 ezer szakmai látogatót …

Meghívó Dusóczky Tamás "Régi tokaji történetek" című alőadására

Meghívó Dusóczky Tamás

Szeretettel meghívjuk Önt, családtagjait és kedves barátait 2011. március 24-én 18 órától, DUSÓCZKY TAMÁS „RÉGI TOKAJI TÖRTÉNETEK” CÍMŰ ELŐADÁSÁRA. Dusóczky Tamás történeteit követően a tokaji borász borait kóstolhatják meg vendégeink. Belépődíj: 2500 Forint Helyszín: MAGYAR BOROK …

Hatszorosára növelte a pezsgőgyártást a Royalsekt Zrt.

Hatszorosára növelte a pezsgőgyártást a Royalsekt Zrt.

Megsokszorozta pezsgőgyártását az izsáki Royalsekt Zrt. A magyar tulajdonú cég indult egy nemzetközi versenyen és ezüstéremmel tért haza, továbbá egy különleges rekordot is felállított. Nem is találhattak volna Szent Istvánnál jobb nevet az izsáki pezsgőnek. Államalapítónkról az egész világon …

Újabb amerikai piacok nyílhatnak meg a Tokaj Kereskedőház előtt

Újabb amerikai piacok nyílhatnak meg a Tokaj Kereskedőház előtt

Megduplázhatja az Egyesült Államokba irányuló exportját az állami tulajdonban lévő Tokaj Kereskedőház Zrt., amely az amerikai piacon tavaly debütált 3 puttonyos tokaji aszújával – mondta Kiss István, a társaság vezérigazgatója. Az elmúlt évben 250 ezer palack borral jelent meg a Tokaj Kereskedőház …

Utazás kiállítás: Beremend-Harkány-Siklós-Villány egy közös standon

Utazás kiállítás: Beremend-Harkány-Siklós-Villány egy közös standon

2011. március 3-6. között kerül megrendezésre az Utazás 2011 – 34. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás Budapesten, a Hungexpo területén. Eljött az ideje annak, hogy Beremend, Harkány, Siklós és Villány települések a jövőbeli sikerek, a turizmus fellendítése érdekében együttműködjenek és együtt …

Angol étteremről, magyar borról

Angol étteremről, magyar borról

Érthetetlenül kevesen jöttek el a meghívott újságírók és szakácsok közül a világ egyik legjobbjának tartott, 3 Michelin-csillagos angol Fat Duck étterem Master Sommelier-jének, Isa Balnak a METRO Vevőakadémián tartott decemberi sajtótájékoztatójára. Heston Blumenthal pohárnoka a Magyar Bocuse …

Meghívó 13 jó bor nyílt tesztnapjára

Meghívó 13 jó bor nyílt tesztnapjára

MEGHÍVÓ Vendégünk dr. Rohály Gábor – nemzetközi borakadémikus! Borok a komplexitás, koncentráció, szerkezet, harmónia nézőpontjából! 13 jó bor + 1 (max. 13 + 1 fő) 2011. Március. 3. 18:30 1016 Budapest, Tigris utca 5. Jelentkezési határidő: 2011. Március 01. 12:00 Sauvignon …

Idén egymillárd fordítható bormarketingre

Idén egymillárd fordítható bormarketingre

Körülbelül egymilliárd forint jut 2011-ben bormarketingre, amelynek rendszerét a Bormarketing Bizottság át szeretné alakítani – mondta a bizottság elnöke szerdán Szekszárdon. Geönczeöl Attila a szekszárdi hegyközség Mátyás napi borünnepén arról számolt be, hogy jelenleg 596 millió forint szabadon …

A magyar borok sikert arattak a washingtoni gasztronómiai fesztiválon

A magyar borok sikert arattak a washingtoni gasztronómiai fesztiválon

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i külképviselete is részt vett a 2011. február 12-13. között megrendezett “12th Annual Washington D.C. International Food and Wine Festival”-on. Az évente megrendezésre kerülő nagyszabású nemzetközi bor és gasztronómiai fesztiválon idén az MT Zrt. amerikai …

Villányban találkoznak a borszakma ászai

Villányban találkoznak a borszakma ászai

Elismert borászok, az elmúlt 20 év során “az év bortermelője” címet elnyert szakemberek találkoznak Villányban szerdán, összejövetelükre első alkalommal kerül sor. Ferenc Vilmos, az esemény ötletgazdája és szervezője elmondta: a rendezvényre az elismerés első átadásának huszadik évfordulója …

Párizs: Hungarikum borokkal hódítanak a magyar borászok

Párizs: Hungarikum borokkal hódítanak a magyar borászok

Már az első két nap több ezer francia kóstolta meg a magyar borokat azon a párizsi mezőgazdasági kiállításon, amelyen szinte a világ valamennyi meghatározó bortermelő nemzete is ott van. A több mint ezer kiállító portékájáról egy hét alatt több mint hatszázezer vendég mond majd véleményt. A magyar …

A magyar bor Amerika meghódítására készül

A magyar bor Amerika meghódítására készül

A magyar borászat az Amerikai Egyesült Államokban csak kiváló minőséggel és jól szervezett marketingmunkával tud sikereket elérni – állapították meg “A magyar bor helyzete az amerikai piacon” címmel tartott bormarketing tanácskozás résztvevői. Dán Károly New York-i magyar konzul úgy vélekedett: …

Borturisztikai Központ nyílt Császártöltésen

Borturisztikai Központ nyílt Császártöltésen

Nem csupán bort, de pálinkát is kóstolhatnak és a szivarjaikat is tárolhatják a Császártöltésen megvalósult borturisztikai központban. Elkészült a 325 milliós összköltségű Pincelakat Borturisztikai Központ Császártöltésen. A beruházás munkálatai 2009 őszén kezdődtek közel 50%-os uniós támogatás …

Sikertörténet lesz a 2011-es ProWein kiállítás

Sikertörténet lesz a 2011-es ProWein kiállítás

Minden jel arra mutat, hogy az idei ProWein szakvásár igazi sikertörténet lesz, március 27 és 30. között kerül megrendezésre az esemény. A magyar kiállítók a jövőben 30 százalékkal nagyobb területen mutatkoznak be, mint idén a tíz kiállító. Így az Agrármarketing Centrum támogatásával 135 …

A villányi Serena Európa legjobb fehérbora

A villányi Serena Európa legjobb fehérbora

A Decanter magazin választása alapján Villányi lett Európa legjobb fehérbora. Mint minden nagy bor, a Serena is fejben született meg, hangsúlyozza Malatinszky Csaba. A villányi borász alkotását a múlt év végén, a Decanter magazin angol nyelvű kiadása által tartott hagyományos éves versenyen …

A borok, a húsok és a pálinkák voltak a legnépszerűbbek a Kézműves Magyar Ízek Vásárán

A borok, a húsok és a pálinkák voltak a legnépszerűbbek a Kézműves Magyar Ízek Vásárán

Tizenötezren keresték fel a Kézműves Magyar Ízek Vásárát a budapesti Millenárison. A három nap alatt mintegy 100 millió forint értékben vásároltak a magyar gasztronómia remekeiből – közölték a szervezők. Az ízmustrát péntek délben a tradicionális magyar vásárokhoz hasonlóan harangkongatással …

Borok is bemutatkoznak a Berlinálén

Borok is bemutatkoznak a Berlinálén

Idén Give Food a Chance, vagyis Esély az ételnek mottóval rendezik meg a fesztivál “legfinomabb részét”, amely február 18-ig tart. A vetítések után ismert német séfek, köztük Michelin-csillagos éttermek szakácsai főznek a Berlinale vendégeinek a Martin Gropius Bau mellett felállított Gropius Mirror …

Több mint 300 terméket mutat be a magyar stand a párizsi kiállításon

Több mint 300 terméket mutat be a magyar stand a párizsi kiállításon

Összesen 47 magyar termelő és gyártó 327 terméke mutatkozik be február 19. és 27. között Párizsban, a Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon a magyar standon – ismertette csütörtökön Fodor Attila, a kiállítási részvétel társszervezője, a CBA élelmiszer-ipari üzletlánc kommunikációs vezetője …

Indul a borbarangolás Badacsonyban

Indul a borbarangolás Badacsonyban

Az egész éven át tartó vendégfogadás feltételeinek megteremtését szolgálja a Badacsonyi Borbarangolás 365 című program, amit már negyedik alkalommal indítanak el az idén, hangsúlyozta Nagy Miklós, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület elnöke kedden a borkóstolásra, pincelátogatásra hívott …

Bor is mutatkozik be a magyar standon a Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon Párizsban

Bor is mutatkozik be a magyar standon a Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon Párizsban

Összesen 47 magyar termelő és gyártó 327 terméke mutatkozik be február 19. és 27. között Párizsban, a Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon a magyar standon – ismertette csütörtökön Fodor Attila, a kiállítási részvétel társszervezője, a CBA élelmiszer-ipari üzletlánc kommunikációs vezetője …

Borvásár: ÍZEK és BOROK 2011

Borvásár: ÍZEK és BOROK 2011

Nagyon is józan megfontolások késztették a HUNGEXPO szervezőit, hogy új marketing fórummal rázzák fel a borpiacot. Az időpont november 18-20., a helyszín a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont. A terv: a borászok, a termelők – pincészetek, nagyságra, forgalmi adatokra való tekintet nélkül - és a …